Digital modenhed er den vigtigste faktor i din organisations digitale transformation

Vi nævner hyppigt begrebet “Digital modenhed” i Tokerød Plus, da det er vores store fokusområde. Det skulle det jo netop gerne være når vi har sat os for at fremme organisationers digitale modenhed i vores higen efter at gøre det digitale menneskeligt. Men hvad er digital modenhed egentlig?

Kort fortalt så er digital modenhed et udtryk for balancepunktet mellem Teknologi og Organisation – eller det er sådan ret forsimplet (reelt er det digital intensitet og transformationsledelses-intensitet – men det kommer vi tilbage til, for det kan godt blive lidt langhåret – og jeg vil ikke skræmme dig væk allerede her).

Read More
Hvordan ser en digital transformation ud?

Flere og flere virksomheder begynder at nå en erkendelse af, at den digitale udvikling nu er kommet så vidt at det er enorme konsekvenser for virksomheden og særligt for organisationen, dens medarbejdere og deres kompetencer og mindset.

Digitalisering er ikke en afdeling og ej heller en kompetence – det er et mindset. Når man opnår en mindset der indtænker digitalisering som en naturlig del af arbejdet, så kommer effekten gradvist, for i det øjeblik er organisationen på bølgelængde med omverdenen, hvor kunder, medarbejdere, samarbejdspartnere og pressen forventer en virksomhed der kan begå sig digitalt og være både tilstede og tilgængelig digitalt.

Read More
Din sidste undskyldning for ikke at udøve digitalt lederskab er væk

Harvard Business Review har netop offentliggjort en undersøgelse om CEOs brug af sociale medier.

At have en social tilstedeværelse giver CEOs en bedre position til at dele sine fortællinger og blive forbundet med et større publikum / målgruppe.

Ifølge HBR er det blevet endnu vigtigere at fortælle virksomhedens historie igennem transparens og dialog. Research (WeberShandwick) har vist at ledere med en social CEO konstaterer at deres CEOs sociale tilstedeværelse inspirerer dem (52%), teknologisk foran (46%), og stolte (41%). Sociability viser at en leder er lyttende, åben for gensidig dialog med sine interessenter og fortrolig med forandringer. At have en social CEO giver også positiv effekt på rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

Read More