Harald Tokerød

Udviklingen er igang - men er du..

Digital eller ej?

 
Screen Shot 2018-01-13 at 11.33.11.png

Det tror jeg på

Digitalisering og transformation

- Det handler om mennesker

Digitaliseringen er i fuld gang og har mere vidtrækkende konsekvenser end nogen af os kan forestille sig. I 2020 er der 50 milliarder IoT devices (enheder connected til internettet). Det er lige rundt om hjørnet. Virtual Reality er en fantastisk parallelverden med uanede muligheder. Danmark skal have en digital vision og en minister med ansvar for digitalisering. Der ligger så stor konkurrenceevne gemt i digitaliseringen for virksomheder, så digitaliseringen har store positive konsekvenser og samfundsøkonomisk gevinst. Digital Transformation handler dog om andet og mere end teknologi. Det er også innovation og det handler (stadig) om mennesker. Derfor vil jer til enhver tid arbejde for at menneskeliggøre den digitale transformation. Mennesker FØR teknologi. I en virksomhed og organisation er kulturen en vital forudsætning.

 
Glade Kunder Heiko.jpg

Lidt facts vi ikke kan ignorere...

Cirka 40% af verdens befolkning har i dag en internetforbindelse. I 1995 var det under 1%. (internetlivestats.com)

I 2012 havde Google to mio. søgninger i minuttet. I 2014 var tallet fire mio. Ifølge Google producerer vi i dag på to dage en informationsmængde som svarer til mængden fra år 0-2003 (Google)

Et studie fra 2016 viser, at 81% af amerikanerne primært får deres nyheder fra online medier. Heraf siger 62%, at nyhedskilden er sociale medier. (Pew Research Center)

I dag er der mere end 20 sociale medier med +100 mio. brugere. Alene i Danmark lægger 3,5 mio. danskere vejen forbi Facebook hver eneste måned. (Statistica)

Undersøgelse om digitalisering af Boston Consulting Group:
Hvis virksomhederne bliver bedre til digitalisering åbner der sig nye markeder for dem indenfor bl.a. robotteknologi, internetteknologi og dataanalyse, vurderer BCG. Det kan lægge 41% oveni den økonomiske væksrate i Danmark frem mod 2020 og skabe omtrent 75.000 nye arbejdsplader. Hvis EU kommer fuldt i mål med sit digitale indre marked, der gør efterspørgslen efter disse nye produkter endnu større, så skal der lægges yderligere 75.000 nye arbejdspladser til herhjemme, vurderer konsulenterne. 

  

Mit formål

Som digitaliseringsagent vil jeg digitalisere organisationer og fremme den digitale modenhed af virksomheder. Det gøres med nysgerrighed, åbenhed og læring. Jeg elsker teknologi og samspillet mellem mennesker. Altsammen med et forretningsmæssigt perspektiv. Det er i dette spændingsfelt at innovation opstår.

 

Det har jeg haft fingrene og hjertet i


Om mig

Mit navn er Harald. Kendt som @Tokeroed.

Bosat i Odense. Tror på det ny Odense. Digitaliseringsagent - jeg elsker digitaliseringen. Bruger størstedelen af mine vågne timer på at udforske digitaliseringens mange aspekter, og det opbrud og de konsekvenser som digitaliseringen og en "connected world" medfører. Er i fuld gang med at skabe en innovation hub - i hjertet af Odense. Har 2 piger og 1 kvinde. 


Aktuelt

Virtu Business Club audience.jpeg

Oplæg - Virtu Business Club
København den 1. Marts

Arbejdernes Landsbank Digital Strategi.png

SEMINAR - Arbejdernes Landsbank
Odense Den 15. Marts

Arbejdernes Landsbank Digital Strategi seminar.png

Seminar -Arbejdernes Landsbank
Kolding den 20. marts

Digitalized Business man.jpg

Keynote - Comized & Avaya
Odense den 4. april

Screen Shot 2018-03-07 at 00.47.40.png

Keynote - LEDernes Forårs Tour
Esbjerg den 18. april

Screen Shot 2018-03-14 at 12.19.19.png

Facilitator - KL Digitaliseringstræf
Kolding den 29. maj

VL gruppe.jpg

Oplæg - VL 61
SDU Odense den. 9. april

Screen Shot 2018-03-07 at 00.48.03.png

Keynote - Ledernes forårs tour
Herning den 19. april

DSC03233.JPG

Oplæg - Virtu Business Club
Skanderborg den 6. juni

Screen Shot 2018-03-07 at 00.31.10.png

SEMINAR - ARBEJDERNES LANDSBANK
København den 11. april

Screen Shot 2018-03-07 at 00.50.27.png

Keynote - Ledernes forårs tour
Aalborg den 24. april

Podcast

Da jeg selv er vild med at lytte til podcasts har jeg nu også - langt om længe - taget mod nok til mig og udgiver min egen podcast ved navn #TokerødPåTværs. 
Formålet med podcasten er at give indblik i nogle af de mange tanker og reflektioner jeg selv har omkring digitalisering, forretningsudvikling, innovation, startups, organisation og ledelse. Derudover er det også en oplagt mulighed for at sætte strøm til nogle af de meget givende og inspirerende dialoger jeg har med folk der både professionelt og personligt har en del på hjertet og en masse jord under neglene. Tokerød På Tværs sætter fokus netop på tværs - af teknologier, discipliner, organisation, mennesker og så i en rolle at være lidt drillende på tværs. 
Jeg håber du vil lytte med og eventuelt byde ind med dine reflektioner i dialogen på Twitter, Linkedin eller Facebook. 

Bogen

Bogprojekt
 
 

Jeg har længe haft et ønske om at skrive en bog om digitalisering

De sidste 12 år har jeg beskæftiget mig med digitalisering og digital forretningsudvikling. Derfor er det digitale hverken nyt eller ukendt for mig. Jeg har læst adskillige bøger om emnet - danske såvel som internationale. Endnu har jeg ikke læst noget der rammer en hollistisk tilgang til digitalisering af virksomheder - i form af digitaliseringsstrategi. Mange har længe ment at der ikke er behov for digital strategi i en digital tidsalder, men virkeligheden, som jeg oplever den, er en anden. Virksomhederne er langtfra digitaliseret endnu og mange af dem har endnu ikke begreb om hvad, hvordan eller hvorfor man skal digitalisere sin forretning. Det vil jeg forsøge at give et indblik i med min bog. En bog der er undervejs. I proces. En læringsproces for mig og måske også for de som er involveret i denne proces. En proces som jeg gerne vil invitere dig med ind i, hvis det har din interesse. Skriv til mig hvis din virksomhed kunne være en god case eller hvis du har andre interessante input.