2018 har været et særdeles forrygende år

Vi er nået til den sidste dag af året 2018 og sikke et forrygende år! 


Faktisk har 2018 været et formidabelt godt år, som jeg ikke kunne ønske mig mere af. Vi kommer ud af året med et meget tilfredstillende resultat - både på top og bund - og en række kunder og samarbejdspartnere som jeg skylder et stort tak for tilliden og gensidigt samarbejde. 

Men det har også været et hårdt og enormt krævende år - energimæssigt og mentalt. Jeg har været rundt over hele landet af mange omgange, samtidig med at skulle lede og angive retning for organisationen og mine kollegaer, arbejdet tidligt og sent for at fordybe mig i kundeprojekter med leverancer alt imens jeg gerne har ville været tilstede og sammen med min familie. Sidstnævnte har jeg ikke kunne prioritere tilstrækkeligt på grund af arbejdets omfang, og det er jeg ærgerlig over. Det vil jeg ændre og prioritere højere fremadrettet, for min egen og for min families skyld.   

Read More
Organisering der understøtter det meningsfulde og ultimativt fleksible

Længe har jeg gjort mig en masse tanker, overvejelser, forsøg i praksis, revideret, researchet omkring mulighederne og vendt det med en række af mine gode tætte sparringspartnere, om hvilken form der er den rette for en organisation, der lader sig inspirere af Unboss principperne, the Golden Circle tilgangen og ikke mindst Holocracy tænkningen. Samtidig med at vi praktiserer open-source vidensdeling og høj grad af brugerinvolvering og samskabelse i vores koncept- og forretningsudvikling med en stor respekt for hvor enorm dynamisk og transparent verden er blevet og hvor hurtigt vi skal tilpasse os - særligt i vores rolle hvor vi skal være med pænt fremme, eftersom vi lever af at rådgive og lære vores kunder og samarbejdspartnere om netop den nyeste udvikling indenfor digitalisering og de relevante forretningsmæssige muligheder, der ligger heri.

Read More
Harald Reedtz Tokeroed
Digital modenhed er den vigtigste faktor i din organisations digitale transformation

Vi nævner hyppigt begrebet “Digital modenhed” i Tokerød Plus, da det er vores store fokusområde. Det skulle det jo netop gerne være når vi har sat os for at fremme organisationers digitale modenhed i vores higen efter at gøre det digitale menneskeligt. Men hvad er digital modenhed egentlig?

Kort fortalt så er digital modenhed et udtryk for balancepunktet mellem Teknologi og Organisation – eller det er sådan ret forsimplet (reelt er det digital intensitet og transformationsledelses-intensitet – men det kommer vi tilbage til, for det kan godt blive lidt langhåret – og jeg vil ikke skræmme dig væk allerede her).

Read More
Hvordan ser en digital transformation ud?

Flere og flere virksomheder begynder at nå en erkendelse af, at den digitale udvikling nu er kommet så vidt at det er enorme konsekvenser for virksomheden og særligt for organisationen, dens medarbejdere og deres kompetencer og mindset.

Digitalisering er ikke en afdeling og ej heller en kompetence – det er et mindset. Når man opnår en mindset der indtænker digitalisering som en naturlig del af arbejdet, så kommer effekten gradvist, for i det øjeblik er organisationen på bølgelængde med omverdenen, hvor kunder, medarbejdere, samarbejdspartnere og pressen forventer en virksomhed der kan begå sig digitalt og være både tilstede og tilgængelig digitalt.

Read More
Din sidste undskyldning for ikke at udøve digitalt lederskab er væk

Harvard Business Review har netop offentliggjort en undersøgelse om CEOs brug af sociale medier.

At have en social tilstedeværelse giver CEOs en bedre position til at dele sine fortællinger og blive forbundet med et større publikum / målgruppe.

Ifølge HBR er det blevet endnu vigtigere at fortælle virksomhedens historie igennem transparens og dialog. Research (WeberShandwick) har vist at ledere med en social CEO konstaterer at deres CEOs sociale tilstedeværelse inspirerer dem (52%), teknologisk foran (46%), og stolte (41%). Sociability viser at en leder er lyttende, åben for gensidig dialog med sine interessenter og fortrolig med forandringer. At have en social CEO giver også positiv effekt på rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

Read More
NASA og Google inspirerer #NyOdense

Det var en kølig og grå mandag morgen som denne uge startede med. Men der kom hurtigt farve på dagen med visionær inspiration da Google og NASA gæstede Odense med oplæg på konferencen Factory of Imagination. En konference der er blevet til på baggrund af Adam Montandon (forfatter til bogen the Awesome Department) der i efteråret sidste år holdt oplæg på henholdsvis NASA’s og Google’s hovedkontorer i USA. Adam så en mulighed, tænkte stort og greb den – meget i tråd med hans filosofi om the Awesome Department. Egentligt også meget rammende og egentlig hele essensen i de statements der blev inspireret med på dagen i dag af keynote speakere som bl.a. talte Dan Goods – Visuel Strategist fra NASA, Morten Just – Interface designer fra Google, Josh Bongard – Robotics Professor fra Vermont University og Riwa Harfoush – Senior Innovation Strategist fra Thread. Men det kommer vi tilbage til.

Read More