NASA og Google inspirerer #NyOdense

Det var en kølig og grå mandag morgen som denne uge startede med. Men der kom hurtigt farve på dagen med visionær inspiration da Google og NASA gæstede Odense med oplæg på konferencen Factory of Imagination. En konference der er blevet til på baggrund af Adam Montandon (forfatter til bogen the Awesome Department) der i efteråret sidste år holdt oplæg på henholdsvis NASA’s og Google’s hovedkontorer i USA. Adam så en mulighed, tænkte stort og greb den – meget i tråd med hans filosofi om the Awesome Department. Egentligt også meget rammende og egentlig hele essensen i de statements der blev inspireret med på dagen i dag af keynote speakere som bl.a. talte Dan Goods – Visuel Strategist fra NASA, Morten Just – Interface designer fra Google, Josh Bongard – Robotics Professor fra Vermont University og Riwa Harfoush – Senior Innovation Strategist fra Thread. Men det kommer vi tilbage til.

Igennem en årrække har jeg haft en inspirerende dialog med Adam og vores fælles tro på at Odense kan meget mere end de fleste forestiller sig – den gamle industriby har for længst fået hår på brystet og et stærkt fundament at bygge videre på. Derfor var det helt oplagt at denne konference skulle faciliteres  i de rå og industrielle lokaler i hjertet af NyOdense ved DOK5000 midt på Odense Havn.

Der var fulgt booket i DOK5000’s lokaler i denne anledning – 500 personer var samlet og spændte på at se den lovede forvandling af lokalerne til en fabrik hvor alt er muligt.

Dagens værter var Adam Montandon og Steffie Limère som repræsentanter for EAL (Erhvervsakademiet Lillebælt). Her byder de velkommen i de inspirerende og forvandlede lokaler.

Første mand på scenen var robotprofessor Josh Bongard fra University of Vermont med speciale i Evolutionary Robotics. Josh Bongard gav bl.a. indsigt i hvordan forskningen i robotteknologi udvikler sig og hvordan robotterne bliver klogere og klogere. Her viser han for eksempel hvordan en robot ved at drømme selv kommer frem til en løsning af en defineret mission for den.

Næste speak blev holdt af mændene bag AeroVelo projektet, Todd Reichert og Cameron Robertson som begge er human flight pioneers, som CNN kalder for “Mordern day DaVinci’s”. Deres første projekt var en human powered helicopter og seneste projekt (som ses nedenfor) er en speedbike der indtil nu har sat nu hastighedsrekord med 116,9 km/t.

 

Det var et meget inspirerende formål de to fyre havde i form af deres målsætning i ethvert projekt: “Pushing the boundaries” og deres tilgang er “In order to think outside the box, we must understand what’s inside the box.” Det betyder bl.a. at de sætter sig for at forstå enhver forudsætning for at et given projekt defineres som umuligt for derefter at modbevise hver af dem. Ikke nogen let sag og noget der kræver en stålsat vilje. Eksempelvis fortalte de hvordan deres helikopter-projekt havde slået fejl 25 gange inden de nåede i mål. For hver fejl, lærte de af deres erfaringer og måtte lave endnu mere research. De havde dermed også erfaret hvor vigtigt det er at fejle hurtigt, da det bliver dyrere at fejle jo længere man kommer ind i projektet. Min læring fra AeroVelo: Fail fail fail.Learn learn learn. Work hard. Fejl hurtigt – så er omkostningen lavest.

 

Næste speaker var Morten Just – Interface Designer ved Google. Han gav indblik i processen omkring udviklingen af Google Watch og optimeringer af brugeroplevelsen af Google Maps. Udviklingsfasen af Google Watch var meget i tråd med Google CEO Eric Schmidts statement i 2011 “I used to type but now it just knows”. Derudover gav han gode fif til hvordan man skaffer sig et job hos Google – her hæftede jeg mig særligt ved hans statement “The best way to get a job at Google is to just do stuff, experiment and show leadership”.

 

Sidste mand på scenen (som jeg var vidne til) var Dan Goods – Visual Strategist ved NASA. Temmelig inspirerende at høre om NASAs arbejde og projekter som JUNO. Som om det ikke var nok så gav Dan Goods også lige en bid af sig selv ved at fortælle om sin noeget alternative karrierevej frem til NASA og hvilke sideløbende projekter han var inde over som eksempelvis at have lavet en lysinstallation over al flyaktivitet i Atlanta International Airport som er verdens travleste lufthavn. Dan Goods lagde rigtig meget vægt på at have passion i sit arbejde eller hvilket som helst projekt man arbejder med. Hans næste projekt er at lave en interaktiv brønd der binder USA og Kina sammen.

 

Det var alt i alt en særdeles fremragende dag på havnen i NyOdense med ambitioner på rette hylde hvor “the impossible is temporary”. Jeg må erkende at Adam Montandon har vist at det umulige er muligt ved at tænke konceptet gennemført og awesome. En enkelt tanke blev til et stærkt koncept og faciliteret udelukkende af frivillige studerende som i den grad fik vist deres kompetencer med en yderst professionel håndtering af en international konference.

Endnu en byggesten er lagt i NyOdense og det er nok ikke den sidste – ej heller indenfor emnet innovation og digitalisering ;0)

Se evt. mere på Factory of Imagination website.